Brabrand Løbet

Vinterløbene – Brabrand Løbet 2017

Brabrand Løbet

 

Brabrand løbet er en af flere løb i den serie af 10 og 5km løb som nu kaldes vinterløbene. Dette afholdes som et cup, hvor man kan tildmelde sig alle de løb som er i serien, og ham der klare sig bedst i alle løb er så den samlede vinder.

Ruten

 

Ja.. Ruten var ret flad! det startede med at gå svagt ned ad bakke den første kilometer, hvorefter det jævnede ud, og herefter var det pandekage fladt indtil 500m før mål. Selve ruten er super flot, og ligger rundt om brabrand sø. Underlaget er god og asfalteret 90% af tiden, så det er en rigtig god PR rute. Vil dog sige at den bakke som kommer 500m før mål er en rigtig dræber, da der på bakken er dyb grus, som virkelig tvinger en til at grave dybt i de sidste reserver!

Løbsbeskrivelse

 

Jeg ankom til stævnepladsen, og alt var bare stillet op og klar. Der var parkeringspladser, kaffeboder, numreafhentning og rigeligt med toiletter! super fedt. Jeg mødtes med mine trænings kollegaer, og vi startede jo straks med at diskutere pace og mål. Herefter luntede vi ud i det fri for at varme op med et par stigningsløb.

Kort efter opvarmningen står vi ved målstregen og venter på startskuddet, jeg står i en af de forreste rækker, og forbereder mig mentalt på 10km med ondt i benene. Startskuddet lyder og jeg sætter afsted i fuld fart, som sædvanlig bliver man grebet af stemningen, og jeg starter ud i pace 3:20 – 3:30 i stedet for de 3:55 jeg havde besluttet mig for – Dumt! 😉 Jeg holdt pacet et par kilometer, hvorefter jeg måtte slippe føregruppen, og satte tempoet ned til de 3:55 jeg havde udset mig. Nu blev jeg overhalet af et par stykker, men havde en fornemmelse af, at de løb over evne. Som løbet skred frem indhentede jeg flere og flere, som også har måtte slippe føregruppen. Da jeg løber ind på den sidste kilometer, kan jeg se min træner løbe ikke langt foran mig, og jeg prøver at “grave dybt” for at finde lidt ekstra fart i benene, men da jeg når til bakken med grus 500m før mål, må jeg erkende, at jeg havde lagt “bjerg” gearet derhjemme. Jeg fik ikke indhentet min træner, men kom i mål i 38:50, med et pace på 3:51, hvilket for mig var en klar PR. FEDT! 😀

Konklusion

Brabrand løbet er rigtig godt arrangeret, der er vejvisere rundt på hele ruten, og så er der lukket for trafik. Ruten er super flad og velegnet til en solid PR! Der er et depot rundt på ruten med vand og det hele til dem der lyster. Ruten får 4 stjerner grundet bakken med grus til sidst i løbet.

Specielt tak til min sponsor Fysioterapi Aarhus for støtten! 🙂

Short and sweet – Min mening

 

Ruten

Vejvisning og depoter

Oplevelsen