God løbeteknik i fokus

Teknik er nøgleordet

God løbeteknik er essentielt hvis man ønsker at være en dygtig løber. Har man ikke den rigtige teknik, kan det betyde dårlig løbeøkonomi, smerter i led og muskler og i værste fald lange skadesperioder.

I de seneste 4 uger har jeg været plaget af brændende smerte på indersiden af mine ankler, når jeg har løbet mere end 3 km i et stræk. Det skal siges at jeg førhen har haft samme problem. Her fik jeg konstateret at jeg var platfodet og fik speciallavet nogle indlæg, som jeg skulle bruge til løb. Fin effekt, men nu efter 5 måneder med sål i skoene, må jeg erkende at det ikke var den rigtige løsning, da smerterne jo er vendt tilbage.

Starten på forløbet

Derfor har jeg nu søgt hjælp af en løbestils ekspert/sportsmassør. Og jeg er nu igang med en komplet ændring af min løbestil. En super spændene og indtilvidere smertefuld process.

Jeg har fået en masse styrkeøvelser, som skal styrke min svangmuskel (Hallucis). Disse øvelser har til formål at hjælpe mig af med min platfodethed, og dermed gøre mig i stand til at løbe uden smerter.

Ligeledes har jeg fået nogle fokuspunkter, som jeg skal koncentrere mig om når jeg løber.

Hælløft

Afslappet overkrop

Armsving

Disse tre elementer skulle sammen gøre, at jeg ender med at blive forfodsløber – Hvilket min lægmuskel bestemt allerede kan mærke. Ideen med at blive forfodsløber, er at skåne kroppen for det ekstra stød den får, når den lander på hælen, og dermed i sidste ende undgå skader. Derudover skulle et korrekte hælløft spare på kræfterne og dermed give en bedre løbeøkonomi.

Som et led i det at blive forfodsløber, har jeg efter anbefaling, valgt at skifte mine gamle løbesko ud med et par vivobarefoot sko. Disse sko er 100% natural running, og har en bund på kun 3mm! Må sige at det kræver en del tilvænning, også selvom mine sidste sko (lasportiva) var neutrale og med tynd bund.

Jeg håber på snart at føle en forbedring, og det kunne også være fedt med en dag uden ømme lægmuskler :)! Men jeg må give den det tid det tager. God løbeteknik er det hele værd

Jeg kommer med en update på mit projekt når jeg er længere i forløbet. Så hold øje med det!

Og god løbetur derude!! 😉