Gudenåløbet 2016

Danmarks Smukkeste Motionsløb

 

Så var det blevet den 28. Maj og det var tid til Årets Gudenåløb. Det var første gang jeg skulle deltage i Gudenåløbet, og kendte derfor ikke noget til ruten. Det var for mig årets første stævne, og jeg ville teste min form af efter den lange skadesperiode. Jeg kom hen til mål/start området omkring klokken 11:00 for at hente mit start nr. Der var god stemning, og mange glade mennesker til stede.

Starten på Gudenåløbet

 

Vi stod nu i omegnen af 300 løbere tæt op ad hinanden, og ventede på at løbet blev sat igang. Jeg stod inde midt i menneskemængden, hvilket bestemt ikke var særlig smart. Starten gik, og folk begyndte at løbe. De første 200m kunne jeg ikke rigtig komme frem. Men pludselig kom vi ud på åben vej, og jeg begyndte at finde min rytme. Jeg havde planlagt at løbe turen i negativ split, og startede derfor med at løbe 4:30min/km. Efter 3km drejede vi ned af en lille sti. Stien førte os ned til en bro, over gudenåen og videre ind i skoven. Efter de første 6km kunne jeg mærke at benene var gode. Så jeg besluttede at hæve farten til 4:20min/km. Efter 7-8 km kom vi igen over gudenåen og ind forbi målområdet, hvor folk stod og heppede på løberne. Super fedt! Nu gik ruten ud af en lille landevej, men efter en kilometer drejede vi ned af en lille grus sti. Der var stadig godt med energi i benene, så jeg satte farten op til 4:10min/km, og løb det sidste stykke i den dejlige natur.

Konklusion

 

Som det kan ses på billedet, blev det til en tid på 54:23 med en hastighed på 4:21min/km. Dette placeret mig på en 6 plads overall, hvilket jeg er godt tilfreds med efter den lange skadesperiode. Løbet var super godt arengeret med depoter rundt på ruten, og massere af flot natur at kigge på. Jeg vil helt klart komme tilbage igen næste år, og se om jeg kan slå min tid. 🙂

Ruten

Vejvisning og depoter

Oplevelse