NEJ NEJ NEJ… Skadet…

Sæsonens Mål i Problemer..!

Skadet

 

Så skete det der bare ikke må ske her i starten af sæsonnen. Jeg tog afsted på skiferie som jeg iøvrigt gør 1-2 gange om året. Jeg har jo altid hvist at der var en risiko forbundet med det – man kan jo blive skadet, “men det sker jo kun for naboen”. Har jeg om ikke andet tænkt indtil jeg jeg den sidste dag i ferien tog et slemt styrt på plankerne, med både salto i luften og i sneen. Da jeg ramte sneen kunne jeg mærke min skulder knække ud af led og det første jeg tænkte da jeg stoppede med at “rulle” ned ad bjerget var at det ikke bliver odt for min svømme træning! Der gik 2-3 minutter før smerterne kom, og der var jeg klar over at den ikke “bare” var gået af led.

 

Efter en tur i “bananen” og ambulancen var jeg inde ved den østrigske læge. Jeg havde store smerter, og kom derfor hurtigt til på trods af kø. Lægen var en ældre og meget bestemt mand, Med den tydelige tanke at os danskere vi ikke gjorde andet end at drikke øl og komme til skade når vi stod på ski. Jeg prøvede at forklare ham at jeg ikke drikker alkohol, men forgæves. Jeg fik taget røntgenbilleder og blev placeret på en stol. Her tog han fat i min dårlige arm, satte foden på mit lår, mumlede noget på tysk og rykkede så af alt kraft i min arm. AV!!!. Jeg fik bagefter afvide at mine ledbånd og muskler er skadet, og skulderen brækket. Blev så udstyret med en slynge som fasfikserer min arm til kroppen som på billedet.

Tilbage i DK

 

Efter en smertefuld køretur på 16 timer var vi nu endelig i Danmark. Her skulle jeg direkte på århus komunehospital. Aldrig har jeg oplevet større mangel på kompetancer hos en læge! Men vi kom frem til at jeg skulle beholde slyngen på i 10 uger, men at jeg efter 10 dage skulle til kontrol ved en fysioterapeut. De første dage var ikke gode. Jeg havde store smerter og kunne ikke meget, så det resulterede i at jeg ikke fik trænet noget. Da de 10 dage var gået skulle jeg tilbage til hospitalet og mødte her en yderst kompetent fysioterapeut. Han kunne besvare alle mine spørgsmål, og mente at jeg kunne begynde løb og cykling i løbet af 2-3 måneder, men at svømning skulle vente et halvt år!

Træning

 

Da smerterne begyndte at lægge sig, besluttede jeg mig for at begynde på at træne. Jeg havde før gået nogle små ture, men ikke mere end det. Jeg lagde mig ef program og begyndte at følge det. Typisk var der 10-13 km gang med min hund, 3×8 øvelser til genoptræning af min skulder, Diverse styrkeøvelser for ben og 20-30 minutter på spinningscykel. Jeg har så stille og roligt eksperimenteret lidt, og fundet ud af at crosstraineren er rigtig god (uden arme), og derudover øver jeg mig i enarmscrawl, så jeg på trods af min skade stadig kan deltage i triathlon konkurrencer. Dog kun dem med kort svømmedistance (max 650m)

Ændring af sæsonens mål

Da jeg højst sandsynligt ikke kommer til at kunne svømme i denne sæson, må jeg erkende at mine mål ikke er realistiske. Derfor har jeg besluttet at jeg i stedet vil satse på kort distance triathlon samt diverse halvmarathon mv. Hvilke jeg vil tilmelde mig er endnu uklart. Det er nu 17 dage siden jeg kom til skade og føler allerede stor forbedring, men der er stadig smerter, og meget nedsat bevægelse. Derfor vil jeg ikke satse på at være klar til at deltage i løb før om en månede eller mere.

 

God træning derude! 🙂

 

Keep Fighting!