Novi Saad Triathlon (Serbien)

Serbien??

 

Ja hvorfor er man lige i Serbien? Af arbejdsmæssige årsager har jeg midlertidigt bosat mig i Serbien, og vil bo her indtil jul. I alt 5 måneder. De 5 måneder kan jo ikke gå uden at dyrke triathlon, så jeg har medbragt min vinter cykel, i håb om at kunne logge nogle kilometer i Serbiens lange sommer!

Novi Saad Triathlon

 

Jeg hørte 2 uger før stævnet, at der ville være et triathlon stævne i Serbiens dejligste by, Novi Saad. Derfor var beslutningen om at deltage ret spontan, og jeg havde ikke tid til mine sædvanlige forberedelser. Dog var det en relativ kort distance på 750m svømning – 20km cykling – 5km løb, hvilket jo gjorde at pinslerne om ikke andet ville være kortvarrige… Min største frygt var bestemt min svømning, som stadig er påvirket af min skitur i påsken..

Dagen

 

Jeg startede med min sædanlige morgenrutine på løbsdage. Står tidligt op, indtager godt med væske, og gennemgår alt mit udstyr en sidste gang imens jeg spiser min morgenmad. ligledes ankommer jeg i god tid til stævnet, og kan se at de har brug for en hånd til at stille skiftezonen op, så jeg tilbyder min hjælp, som de gladeligt tager imod. Herefter går jeg en tur ned og ser til svømmeruten, som er en ud og hjem rute i floden Donau som skal svømmes 2 gange. Mit største problem er i øjeblikket, at jeg ikke forstår serbisk, hvilket betyder at jeg ikke er klar over hverken regler eller lignende som helt sikkert blev gennemgået til racebriefing. Jeg spørger lidt rundt, men det er ikke mange der kan engelsk, så jeg beslutter at kører stævnet som derhjemme.

Starten går

 

Så er vi alle kommet i vandet, og befinder os et godt stykke ude i Donau hvor starten skal gå. Jeg tager et par dybe vejrtrækninger og så går starten. Jeg finder hurtigt et par hurtige fødder, og beslutter mig for at følge dem. Jeg svømmer efter bedste evne, men må erkende at det er nogle hurtige fødder jeg har fundet mig, og slipper efter ca 400m. Jeg finder aldrig rytmen og kommer op af vandet med en noget skuffende svømme tid. Jeg løber de 500m op til skiftezonen og laver mit hurtigste skift til dato – Fedt! Op på cyklen, og nu er det alt eller intet. Jeg pacer mig selv meget hårdt, velvidende at det kan skade mit løb. Jeg overhaler rigtig mange på cyklen, og skyder nu mig selv til at ligge i en top 10. Hopper af cyklen, og laver endnu et lækkert skift! Ud på løbe ruten og fuld gas fra start. Jeg vælger at pace mig selv 10 sekunder hurtigere per kilomet end planlagt, da mine ben føles godt. Jeg overhaler en hel del på løberuten, og kan de sidste 800 meter sætte mere fart på, da jeg ser en foran mig, som jeg godt kan nå at hente!.

 

Det lykkedes mig, og jeg ender i mål som nr 3 overall til Novi Saad triathlon, og ender på podiet med 2 af serbiens bedste kort distance triatleter. Jeg er godt tilfreds med resultatet, men havde jeg svømmet op til mit bedste, ville andenpladsen bestemt have været inde for rækkevidde.

Novi Saad Triathlon Bedømmelse

 

Selve stævnet var udmærket arrangeret. Dog skal det siges, at svømmeruten var 200m for lang, cykelruten var på dårlig asfalt, og hvis man ikke kan serbisk så er det ikke helt nemt at forstå ret meget af hvad der foregår 🙂