Race report Ironman Hamborg 2018

Svømningen er aflyst! Det var den e-mail vi alle modtog fredag morgen. Og skal jeg være helt ærlig, så var jeg godt og grundig træt af at vi ikke skulle i vandet! Hele året har jeg satset hårdt på at forbedre min svømning, og er sikker på at jeg har vundet nogle værdifulde minutter i forhold til sidste års svømning på strandparken til Ironman Copenhagen. Sådanne skulle det dog ikke være. Og i stedet for en tur i den alge fyldte Alster sø, blev det til en rask 6km løbe tur fra morgenstunden.

Før Ironman start

Søvn plejer for mig ikke at være et problem natten op til, at jeg skal køre Ironman, men denne gang lå jeg og vendte og drejede mig flere timer! Og lige som jeg var faldet i søvn, bryder min kærestes datter ud i et skrig – Hun havde haft mareridt… og nu ville hun ikke falde i søvn igen i sin egen seng. Jeg indser hurtigt at jeg ikke får meget søvn når vi ligger 3 i en alt for lille seng. Jeg beslutter mig for at tage børne sengen…

Men vækkeuret ringer, og søvn eller ej så er det tid til mine pre race morgenritualer! Kaffe, Bad, Mad og udstyrs tjek.

Jeg kommer ned i skiftezonen i god tid, for at få dunke, sko osv. på cyklen. Men da jeg skal til at montere min Garmin cykel computer ser jeg, at den ikke er nogen steder at finde. F**K!. Det er noget af det som bare ikke må ske. Jeg gennemsøger min taske mange gange uden held, og sender min kæreste tilbage til hotellet for at se på værelset. Men alt sammen for sent. Skiftezonen lukker, og jeg må se i øjnene at det bliver 180km uden watt tal…Og så alligevel ikke! min familie stod og kiggede på min cykel efter skiftezonen var lukket, og så at cykel computeren lå i min ene cykel sko. De fik en af de søde frivillige hjælpere til at montere den på min cykel – FEDT!

Løb 6 km

 

Alt det løben rundt efter min cykel computer resulterede i, at jeg startede i en alt for “langsom” startgruppe i serien af rolling starts. Jeg starter i midten af pace 4:00min/km feltet, velvidende at jeg skulle have startet længere fremme, da jeg ved, at alle vælger at starte alt for langt fremme i forhold til det pace de vil holde.

Starten går, og jeg ligger roligt ud med pace 4:10-15 den første km og arbejder mig ned til at løbe pace 3:50. Den sidste km slapper jeg af igen med pace 4:10, og forbereder mig fysisk og mentalt på cykelturen.

Cykling

Så var det ud på jernhesten, som er blevet opgraderet med de lækreste hjul fra Black Inc! og der blev givet godt gazz fra start. De første 50km ligger jeg behageligt med 250 watt og overhaler vandvittig mange i min søgen efter en god hurtig tysker, som jeg kan ligge mig 10m bag ved. Jeg finder endelig en at ligge ved, og jeg beslutter mig for at jeg hellere må gå en wat zone ned. Det ender med at blive en god og hurtig cykel tur, med knap 38,5km/t.

Løb

Så skal cyklen parkeres og løbebenene sættes i gang. Jeg løber ud på ruten, og der får jeg hurtigt at vide, at jeg ligger nr. 2 i min AG med lang vej op til toppen af podiet. Jeg beslutter mig for, at holde mig til planen og løbe mit pace i håbet om at ham foran mig går kold. Jeg holdte mit pace indtil de sidste 2-3km hvor jeg som altid skruede tempoet en smule i vejret. Men desværre var det ikke nok til at indhente ham foran, og jeg løber derfor i mål som 2’er i AG 18-24 i tiden 08:26:42, som overordnet set, bestemt er en god præstation fra min side!

Refleksion

Havde jeg sat næsen op efter endnu en tur til Hawaii?? – Ja!

Er jeg tilfreds med en 2 plads? – Nej!

Er jeg tilfreds med det forarbejde og den mængde træning jeg har lagt i det op til Ironman Hamborg? – Nej!

Er jeg tilfreds med min præstation på dagen? – Ja!

At svømningen blev aflyst var bestemt ikke til min fordel. Hele året har jeg jo arbejdet som en hest på at skære værdifulde minutter af i vandet! Ja, og så var der jo også lige en tysker i min AG som har vundet flere tyske mesterskaber i Duatlon… øv. Men sådan er gamet!

Igen har jeg lært en masse af at køre ironman, og af at træne i Rusland i denne sæson. Jeg ved hvad der skal gøres anderledes næste år, og jeg ved, at næste år er der igen ambitiøse mål som skal nåes!