Sæson 2016 mod slutningen

Gennemgang af 2016

 

Nu hvor triathlon sæsonen er ved at være slut, kan man ikke undgå at tænke lidt over hvordan det hele er forløbet. Jeg havde regnet med at 2016 blev året hvor jeg skulle gennemfører min første jernmand til ocean lava stævnet i Ålborg, men her blev jeg skuffet. Jeg startede sæsonen med både at brække og slå min skulder af led, og som om det ikke var nok, så blev stævnet også aflyst. Jeg besluttede derfor at satse på andre distancer. Det første jeg kunne gøre efter min skulder skade var at løbe. Derfor dummede jeg mig, og løb for meget og for hurtigt… Løberknæ. Jeg gik en periode og overvejede hvordan jeg skulle komme ovenpå igen, og besluttede mig for at tage en sæson uden fokus på konkurrencer.

Teknisk Bedre

 

Ganske hvist fik jeg tilegnet mig et løberknæ, men så meget desto mere grund til at arbejde med min teknik. Derfor dedikerede jeg denne sæson til at blive en teknisk bedre løber. Denne beslutning har været god for mig, og jeg har haft en super oplevelse med et løbeteknisk forløb hos sportsklinikken Randers!. Kan varmt anbefales! Vil du vide mere om teknikken og mit forløb? Læs mere ved at klikke her!.

Stærkere ind i 2017

Et mål jeg også satte mig i starten af sæsonen, var at jeg ville komme stærkere ind i 2017. Dette betød at jeg skulle begynde at fokusere på skadesforeyggende styrketræning, mobilitet og fleksibilitet. For mig var de sidste to begreber noget jeg aldrig før har beskæftiget mig med.

 

Jo jeg har da strukket ud efter træning, men dessideret mobilitet og fleksibilitets øvelser samt hele træningspas med dette, har jeg ikke før brugt. Det er endnu svært at sige hvor meget dette fokus kommer til at give mig i den kommende sæson, men en ting ved jeg. Jeg føler mig stærkere og mere klar end nogensinde før!

Konkurrencer 2016

 

Jeg havde planlagt sæsonens stævner helt fra starten, så brækkede jeg skulderen og revurderede planen. Før jeg for alvor nåede at komme igang med årets stævner fik jeg mit løberknæ, og blev sendt til serbien for at arbejde. Dog fik jeg alligevel et par løb på cv’et.

Gudenåløbet

 

Gudenåløbet var et 12.5km løb på blandede underlag. Løbet gik super godt, og jag fik en PR i bogen på distancen. Læs mere om løbet her!

Novi Saad Triathlon

 

Dette stævne var et super fint sprint stævne med svømning i floden Donau. Mit første udenlands triathlon stævne, men bestemt ikke det sidste! Det blev til en overall 3 plads, hvilket jeg var godt tilfreds med. Læs mere her!

Beograd Triathlon

 

Denne gang var det Serbiens hovedestad Beograd der bød på sprint triathlon. Stævnet her var større, mere velorganiseret og med flere deltagere. Stævnet gik for mig rigtig godt, og endte med at være den først agegrouper over målstregen, dog blev jeg desvære diskvalificeret, da mine aerobars af en eller anden grund ikke levede op til serbiske standarder..?..

Kort Fortalt

 

Min sæson forløb slet ikke som forventede, men på trods af det, vil jeg sige at jeg kommer ud på den anden side som en både stærkere, klogere og bedre triatlet!

Jeg føler mig mere end klar til 2017, som bliver mit største år indenfor triathlon – so fare! 😀