Thy Trail 2015 – Løbsberetning

Thy Trail

Jeg startede morgenen op til Thy trail som jeg altid gør inden et løb. En god skål havregryn med vand, og i dette tilfælde en dejlig frisk kop kaffe. Jeg står altid op i god tid, så jeg ikke skal stresse, og bilen står pakket fra aftenen før. Jeg sørger for at komme ud til startstedet mindst 40 minutter før start, så jeg har tid til at få mit start nummer og varme lidt op.

 

Da vi alle havde fået vores startnumre, blev vi hentet af nogle busser som kørte os ud til der hvor løbet skulle starte. Jeg havde kun tilmeldt mig den halve marathon distance, da jeg havde hørt at det skulle være et hårdt løb.

Starten

Vi stod allesammen klar ved start linjen da skudet lød, og alle begyndte at løbe. De første 1,5km foregik på stranden, og folk søgte automatisk så langt ned mod vandet som muligt, for ikke at løbe i det bløde sand. Jeg prøvede at holde det pace jeg havde besluttet mig for, men stemningen var fantastisk og benene ville bare afsted! JA jeg dummede mig!. i stedet for de 5:30min/km jeg havde besluttede mig for, løb jeg de første 5 km med omkring 4:50…

 

Vi kom op i klitterne og ind i terrænet. Det værste “gas” var ved at gå af ballonen, og jeg kunne mærke at jeg havde startet lidt for hårdt ud.. Jeg satte farten ned til 5:30min/km og håbede på at jeg kunne holde den hjem. Vejen ind imellem klitterne førte os igennem passager, hvor vi var i vand til lige under livet. Hvilket betød at man var gennemblødt og tung af vand næsten fra starten af. Jeg syntes det var en fed oplevelse at løbe igennem vandet!

Tilbage på stranden!

Efter 6-7 km inde i klitterne var vi nu tilbage på stranden, og ca halvvejs i løbet! jeg kunne allerede nu se at jeg grundet min dårlige disponering ikke ville kunne holde tempoet hele vejen hjem, så jeg satte det lidt ned. Vinden stod mig lige i ansigtet ude på stranden, og underlaget var meget blødt.. Jeg var presset! Jeg kunne skimte et energi depot længere henne, og det opmuntrede mig en smule. Jeg kom derhen og drak hurtigt 2 store kopper med energidrik. JA jeg dummede mig.. igen! Der gik ikke mere end 3 km før jeg fik mavekramper.. Jeg satte farten ned endnu en gang.

Det sidste inden mål!

Vi kom tilbage ind i klitterne, hvilket gav mig lidt ekstra energi. Min mave beklagede sig stadig, men jeg prøvede at rette mig op og løb videre. Igen kom vi igennem passager med vand – hvilket efterhånden var ligemeget, da man var både våd og træt i forvejen! Jeg kunne se på mit ur at jeg havde løbet ca 20 km, så der kunne ikke være langt igen. Ganske rigtigt. Vi kom ud på stranden den sidste kilometer, og jeg kunne se mål i det fjerne. Jeg vidste at jeg ikke havde en chance for at nå den tid jeg havde håbet på for mit første Thy trail, men jeg gav den alt hvad jeg kunne det sidste stykke.

 

Jeg sluttede på omkring to timer – hvilket jeg slet ikke var tilfreds med! Men når man ikke er ordentlig forberedt, og tager dumme beslutninger helt fra starten.. så er det hvad man må forvente. Jeg lærte en masse 🙂

 

Se videoen fra løbet Her 🙂

Thy Trail løb – Vurdering

Fedt, sjovt og super råt løb!

gode muligheder for energi og vand på ruten!

Anderledes end så mange andre løb!

Fantastisk natur!

Dejlig stemning!

Til tider en smule forvirring over hva vej man skal løbe!